I Over Jeanine de Niet | Jeanine de Niet | Jeanine de Niet

Over Jeanine

Jeanine de Niet

Welkom op mijn website! Mijn naam is Jeanine de Niet en ik ben zelfstandig trainer en coach.

Wat doe ik?

Als particulier of bedrijf kun je bij mij terecht voor bijvoorbeeld loopbaan- coaching, outplacementbegeleiding, een sollicitatietraining of workshop of een passend coachingstraject op maat gericht op het bereiken van concrete resultaten. De gestelde doelen kunnen liggen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling (bijvoorbeeld meer inzicht in drijfveren, kwaliteiten, vergroten van zelfvertrouwen) of het verbeteren van bijvoorbeeld  sollicitatievaardigheden. De coachingsgesprekken vinden plaats in mijn coachingsruimte in Berkhout. Trainingen worden gehouden op een locatie in of om Hoorn.

Werkwijze

Tijdens een coachtraject, workshop of training geef ik je inzicht in jouw functioneren. Dat doe ik door naar je te luisteren en vragen te stellen en je te voorzien van gerichte informatie. Indien nodig maak ik gebruik van bijvoorbeeld NLP technieken, kernkwadranten, het kwaliteitenspel of andere loopbaaninstrumenten of oefeningen.  Zelf ga je aan de slag met gerichte oefeningen en opdrachten om bijvoorbeeld bepaalde vaardigheden te verbeteren.

Persoonlijk ben ik sterk uit een burn out gekomen dankzij de NLP opleidingen die ik ben gaan volgen en hierdoor weet ik nu veel beter wie ik ben, waar ik sta in het leven, wat ik wil bereiken en hoe.  Dat gun ik jou ook! Ik laat je vanuit een ander perspectief naar je situatie kijken. Het resultaat is dat je keuzemogelijkheden ziet en een volgende stap maakt, dichter naar jouw doel toe! Verder vind ik het belangrijk om een stevige vertrouwensband te creëren en een veilige omgeving waarin mensen zichzelf kunnen zijn en zich kwetsbaar durven opstellen. Integriteit staat bij mij hoog in het vaandel. Zonder jouw toestemming bespreek ik niets met derden.

Werkervaring

Na een paar jaar gewerkt te hebben in verschillende functies als intercedente, ICT Recruiter en re-integratiecoach/trainer, besloot ik de stap te zetten naar het zelfstandig ondernemerschap. Sindsdien werk ik als trainer, loopbaan & re-integratiecoach voor verschillende opdrachtgevers in zowel de profit als non-profit sector en voor particulieren. De afgelopen jaren heb ik opdrachten uitgevoerd voor ROC Kop van Noord Holland, Lytton, gemeente Drechterland, sociale werkvoorziening WNK en als trainer/coach bij de gemeente Amsterdam waar ik bijstandsgerechtigden heb gecoacht, getraind en bemiddeld richting werk.

Opleidingen en certificeringen

Na mijn HBO studie Kunst en Cultuurbeleid, heb ik mijzelf verder ontwikkeld door het volgen van verschillende opleidingen en trainingen op het gebied van loopbaanbegeleiding en coaching. Ik heb in 2009 een opleiding Loopbaanadvisering bij de NCOI in Utrecht afgerond en in 2012 en 2013 heb ik de  NLP Practitioners- en NLP Master Practitioner training gevolgd en afgerond bij de Mind Academy in Abcoude. Ik ben nu gecertificeerd NLP coach. Verder ben ik aangesloten bij NOLOC, de beroepsorganisatie voor Loopbaanprofessionals. Mijzelf  professioneel blijven ontwikkelen vind ik noodzakelijk en belangrijk in mijn werk als trainer en coach.

Missie

Het werken met allerlei soorten mensen, maar vooral het inspireren en motiveren van hen in de breedste zin van het woord kan ik als één van mijn kwaliteiten benoemen.  Steeds weer raak ik geïnspireerd door de mensen met wie ik werk. Als mensen zijn vastgelopen, is het mooi om te zien dat ze in een coachtraject of in een training inzicht krijgen in hun functioneren, weer keuzemogelijkheden zien en een volgende stap maken. Dat geeft me veel voldoening en is mijn belangrijkste drijfveer in mijn werk.